Tips & Råd Tips & Råd Tips & Råd

Roskilde Kopi & Print

Du får som kunde altid det bedste resultat, hvis du følger nogle simple råd fra os…

Det er det nemmeste for at sikre den optimale farver gengivelse.
Vi kan hjælpe, hvis det giver dig problemer. Typisk er din fil dannet enten af RGB eller CMYK farver. RGB er oftest det man bruger til skærmbilleder, mens CMYK farver er mest anvendt til print og tryk.

Det er derfor vigtigt for at sikre, at filen er konverteret, så vi kan printe med CMYK farver. CMYK står for Cyan (blå) Magenta (rød) Yellow (gul) Keycolour (sort).

Vi kan printe fra stort set alle formater og programmer. Farver og opsætning kan ændre sig, når der skiftes PC’er. Så det er en god idé at gemme for PDF. Husk at chekke din PDF – ser den ud som du gerne vil have.

Har du husket bleed og 3mm skæremærker, hvis du skal have printet til kant. Vi hjælper gerne med at optimere din fil.

Billeder bliver bedst hvis de er indsat i dit dokument med mindst 200 dpi.
Ellers kan du levere dine billeder i stort set alle formater. Vi fortrækker jpeg eller tif. Når du arbejder med billeder til f.eks. større formater, så arbejd altid med billedet i den størrelse, som du gerne vil have det printet.

Skal dit billede bruges til en plakat i 60×80 cm, så lav din fil i 60×80 cm. Så kan du med det samme chekke om billedet har den rigtige opløsning og kvalitet.

Husk at integrere eller outline dine skrifttyper i dit dokument.
Det sikre at dine print kommer ud med den rigtige skrifttype.

Du kan gemme på et usb stik, dvd eller sende opgaven til os på mail. Ved store filer har du også mulighed for at up loade via siden her.
Klik her for at sende os dine filer.

Læg gerne dine filer i en speciel mappe, så vi ikke får adgang til alt dit materiale på dit USB stik. Vi lagrer dine filer hos os, så du kan få dit stik med retur omgående.

Ring eller mail til os

Vi er altid parate til at svare på spørgsmål. Vi kan hjælpe med specifikke råd til opsætning af din brochure eller andre printopgaver. Vi kan også hjælpe at optimere din fil til print. Ring til os, hvis du er i tvivl og gerne inden du laver din fil – det er mest optimalt for at få den bedste kvalitet i print.